Az elektromos autó két legnagyobb problémája megoldva

Az (volt) a legnagyobb gátja az elektromos autó elterjedésének, hogy egyrészt a töltése nehézkes és hosszadalmas, másrészt a hatótávolságuk eléggé korlátozott a benzin/dízel/gáz üzemű autókhoz képest.

Pedig az elektromos autó…

  • chargingEnergiahatékonysága sokkal kedvezőbb, azaz a felhasznált energia sokkal jobban hasznosul, így kevesebb is elég belőle, mint a fosszilis tüzelőanyagokat használó társai.
  • A sokkal kevesebb alkatrész miatt sokkal kevesebb a meghibásodási lehetőség.
  • Az energiahatékonyság és a kisebb szervizigény miatt természetesen a fenntartási költségek is jóval alacsonyabbak.
  • Dinamikusabban vezethető, jobban gyorsul, hamarabb és pontosabban reagál a gázadásra.
  • Akár megújuló energiából is származhat a felhasznált elektromos energia, és a felhasználáskor semmilyen káros anyag nem keletkezik. Ráadásul például a fékezéskor nem elsősorban a fékbetét kopik, és hő termelődik, hanem visszatáplál az akkumulátorokba, így csökkentve a pazarlást.

A bevezetőben említett hátrányok azonban a sorolt előnyöket felülírták…

eddig.

A területről állandó példaként felhozott vállalat – amelynek részvényei megbízóink kezelt portfólióiban is szerepelnek – a Lion E-Mobility AG. pénteken jelentette be (a bejelentés részletei angol nyelven ide kattintva érhetőek el), hogy komoly együttműködést indítanak a Kreisel Electric-kel. Ennek lényege, hogy a Kreisel a Lion E-Mobility akkumulátorvezérlését használja megoldásainál.

A Kreisel-ről azt érdemes tudni, hogy az eddiginél sokkal nagyobb hatótávolság érhető el megoldásaival az elektromos autóknál (részletek a Portfolio.hu pénteki írásában, ide kattintva). A együttműködésnek köszönhetően tehát a gyors töltés mellett a hatótáv is megnövekedhet, így olyan elektromos autók készítésére nyílik lehetőség, amelyek 4-500 km-t is megtehetnek egy töltéssel, ráadásul a „tankolás” is rövidebb lehet, a korábbi 20-30 perces „gyorstöltéssel” szemben.

A 2008 óta botladozó világgazdaságot leginkább csak egy teljesen új technológiai forradalom lendíthetné ki a gödörből. Tekintettel arra, hogy százmilliós nagyságrendben szaladgálnak autók a világ útjain, nyilvánvaló, hogy ezek lecserélése elektromos meghajtásúra, továbbá a kapcsolódó iparágak – töltőállomások, alkatrészgyártás stb. olyan növekedési potenciált jelent, amely évtizedekre megalapozhatja a világgazdaság élénkülését.

Hogyan lehet ennek nyertese befektetőként?

Erről fog szólni – a napokban tesszük közzé – az elektromobilitásról folytatott beszélgetésünkből készült videósorozat következő része. Ha nem kapja e-mailen az új bejegyzésekről küldött blogértesítőnket, feliratkozhat itt jobb oldalon, az oldalsáv tetején.

Holnap indulunk Münchenbe, a CM-Equity AG konferenciájára, ahol a Lion E-Mobility vezetői mellett további ígéretes vállalatok vezetőivel is találkozunk majd.

Ettől függetlenül már most jelentkezhet díjmentes személyes konzultációra, hogy Ön konkrétan hogyan profitálhat – a portfóliókezelés keretei közt – nem csak a fent említett Lion E-Mobility innovációival kapcsolatban, hanem globálisan, az elektromobilitás szektorból. Az alábbi űrlapon tud jelentkezni konzultációra.

[include file=script/avk.txt]
2016-09-25T20:49:39+02:002016 szeptember 25.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment