Automatikus jövedelem havonta

Mit is jelent milliomosnak lenni? Nem elsősorban és nem feltétlenül azt, hogy ha akarod, megvehetsz egy luxus yachtot, vagy Ferrarival szaladgálhatsz. Sokkal prózaibb, egyben legalább annyira lelkesítő állapotba kerülsz, ha milliomos leszel.

A Megtakarításból Milliomos filozófia felépítésekor nem az volt a célunk, hogy vágyálmokat vetítsünk a falra, és légvárakat építtessünk veled. Sokan a luxusra, magamutogató kivagyiságra asszociálnak a milliomossá válással kapcsolatban, pedig véleményünk szerint sokkal egyszerűbb a definíció. Akkor vagy milliomos, ha…

Akkora vagyonnal rendelkezel, amelynek bevételeiből minden ésszerű,
általad előre meghatározott szükségletedet ki tudod elégíteni úgy,
hogy közben a vagyonod tényleges értéke, vásárlóereje nem csökken.

Magyarul akkor vagy milliomos, ha függetlenül a mindennapi tevékenységed pénzügyi eredményétől, meg tudsz élni olyan színvonalon, amelyet elvársz. Így nem a vállalkozásod bevételének nagyságától vagy alkalmazottként a fizetésed mértékétől függ, hogy be tudod-e fizetni a számláidat, el tudod-e tartani a családodat, vagy tudod-e gyakorolni a kedvenc időtöltéseidet.

A milliomossá válás tehát a valódi szabadságot hozza el számodra, amikor minden gond és kötelezettség nélkül azokkal a dolgokkal tudsz foglalkozni, amelyek valóban fontosak számodra, legyen az család, hobbi, önmegvalósítás, közösségi élet, társadalmi szerepvállalás.

A szükséges vagyonméret elérését követően „kiutalási megbízást” adhatsz a vagyonkezelőnek, amely úgy optimalizálja a portfóliód szerkezetét, hogy minden hónapban (vagy ha évente szeretnéd, akkor minden évben) legyen olyan mértékű kiutalható tőke, amely fedezi a megélhetésedet. Ilyen módon kvázi életjáradékot veszel fel a tőkéd után. Mindezt fenntartható módon, vagyis a tőkéd vásárlóerejének csökkenése nélkül.

Természetesen minden ember másként határozza meg azt, hogy melyek a fenti definícióban említett „ésszerű szükségletek”. Ennek a Megtakarításból Milliomos életpályamodell személyre szabott tervezésekor van jelentősége, hiszen ez határozza meg azt a vagyonméretet, amelyet célként be kell állítanod magadnak. A pénzügyi tervezés a specialitásunk, tehát ebben hatékonyan tudunk segíteni.

Egy korábbi bejegyzésben kiszámoltuk (ide kattintva eléred a részleteket), hogy egy havi 200.000 forintos jövedelemhez nagyságrendileg 31 millió forintos vagyonra van szükséged. Ezek alapján a felhalmozott vagyon 0,67%-a fordítható havonta a mindennapi kiadásaidra úgy, hogy nem veszélyezteted a vagyon méretét, ami a jövedelmedet termeli. Ez alapján könnyen ki tudod számolni a számodra szükséges – konkrétan a Te szükségleteidet finanszírozó – vagyon mértékét.

Gyors mérleg: Ingatlan – kontra pénzügyi befektetés

Az említett 31 millió forintból jelenleg egy alsó középkategóriás lakás jön ki Budapesten (talán még kijön). Joggal adódik a kérdés, hogy mindent összevetve akkor jársz jobban, ha befektetési célú (értékmegőrzés, kiadás) ingatlanokat „gyűjtesz”, vagy ha pénzügyi befektetésben gyűjtöd a vagyonodat? Rád bízzuk a döntést:

Kiadott lakás (31mFt) Pénzügyi portfólió (31mFt)
Teendő Odafigyelés, rendszeres teendők Nem igényel semmilyen teendőt
Havi bevétel 170-200eFt 200eFt
Költségek Adó, kiadás költségei, karbantartási, felújítási költségek csökkentik a bevételt Nincs, a kiutalt összeget már sem adó, sem költség nem terheli (számítási példa >>>)
Kockázat Bérlő kockázata (pl. lelakott ingatlan), bevételkiesés két bérlő közt. 7,2 millió EUR betétbiztosítás mellett csak piaci kockázat, amelyet a diverzifikált portfólió és a menedzsment megfelelően tud kezelni.
Likviditás Részben nem adható el, csak egyben, hosszabb (akár fél-egy év) procedúra kíséretében, külön költségekkel. Részben (akár azonnal) vagy egyben (legfeljebb 2-3 hét), bármikor hozzáférhető, külön költségek nélkül.
Értékmegőrzés Rendszeres odafigyelést és költséget igényel, a mikrokörnyezeti változások negatívan hathatnak az értékre. Nem igényel semmilyen külön költséget vagy teendőt, a portfóliómenedzsment teszi a dolgát.

Hogy miként tud felépülni egy számodra megfelelő vagyon? Ebben segít egy személyes konzultáció, amelyen felmérjük az élethelyzetedet, közösen meghatározzuk a célokat, hozzárendelünk egy időtávot, és megkeressük azokat a megoldásokat, amelyekkel mindezt meg tudod valósítani.

Gyere el hozzánk egy kötetlen beszélgetésre, amikor egy kávé mellett megvizsgáljuk, hogy tudunk-e közösen dolgozni azért, hogy mielőbb milliomossá válj! Itt tudsz jelentkezni:

[include file=script/avk.txt]
Összegzés
Automatikus jövedelem havonta
Bejegyzés címe
Automatikus jövedelem havonta
Rövid leírás
Sokan a luxusra, magamutogató kivagyiságra asszociálnak a milliomossá válással kapcsolatban, pedig véleményünk szerint sokkal egyszerűbb a definíció. Akkor vagy milliomos, ha...
Közzétette
HozamInfo
2017-07-13T19:40:37+02:002017 július 13.|0 Comments

Leave A Comment