Arany hisztéria – csak semmi kapkodás!

Technikai és fundamentális alapon alapon is az a meglátásunk, hogy hosszú távon mindenképpen célszerű aranyat tartanunk a portfóliónkban. Ezt sokan hangoztatják is, sőt ráülnek a piaci trendre azok is, akik vagy extra profitot akarnak realizálni a válságból és az arany körül kialakult hisztériából, vagy rosszabb esetben csak a pénzünkre utaznak.

Az utóbbi esetben egyértelmű a helyzet. Egyes csoportok, fiktív vagy valós cégek, kihasználva az átlagember hiszékenységét, megtévesztve vagy eleve valótlanságot állítva csalhatják ki a pénzünket arany vásárlás címszóval.

Vannak azonban olyan arany vásárlási lehetőségek, amelyeknél jogi értelemben nem vagyunk becsapva, hiszen az arany – a befektetési arany is – szabad kereskedelmi árucikk, bárki vásárolhat, és mindenkori árát a kereslet-kínálat viszonya határozza meg. Ha vagyunk olyan balgák, hogy adott esetben a piaci árnál 35%-kal drágábban vásároljunk, szívünk joga.

November 14-i klubestünkön a befektetések kockázata kapcsán többek közt tanultunk a fizikai aranyról és az ő piacáról. Hallgassa meg az előadás részletet! (csupán 8 perc) Kattintson a lejátszógombra (a szürke sáv jobb szélén a háromszög)!

Kockázatok – arany

Amennyiben érdeklődik a téma iránt, mindenképpen ott kell lennie következő klubestünkön, november 28-án. A téma – Pénzből vagyon. A fizikai arany mellett a tőzsde becsomagolásáról lesz szó, vendég elemző előadóval. Részletek, és a díjmentes rendezvényre regisztrációs lehetőség ide kattintva >>>

2012-11-23T11:39:04+01:002012 november 23.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment