Áprilisi portfólió-mérleg

Az első negyedév látványos adatai alapján örömmel írtuk, hogy valósággal felrobbantak megbízóink portfóliói. Az áprilisi hónapban ehhez képest sebességet váltottak, és közel akkora hozamot értek el, mint az első negyedév három hónapja alatt.

Példaként álljon itt egy kisebb…

2016_04_Performance2_

és egy nagyobb portfólió…

2016_04_Performance1_

Hogy ne csak egyedi adatokat lássunk, összefoglaltuk a havi hozamokat és a portfóliók értékfejlődését, amely igazán impozáns képet mutat, különösen a benchmark-hoz viszonyítva:

2016_01-2016_04

Ezen eredményekben a nyitott pozíciók is szerepelnek, de tudnunk kell, hogy a tőke jelentős része 30-50%-a jelenleg készpénzben van, azaz nem áll kockázat alatt. Magyarul az 50-70%-nyi tőkével értük el a fenti hozamokat, a teljes portfólióra vetítve. Emellett a portfóliómenedzsment kontrollja alatt működnek a portfóliók, és amikor szükséges beavatkozni, azt haladéktalanul meg is teszik. Mert mindannyian tudjuk, hogy a fák nem nőnek az égig.

Remek példa erre a sokszor felhozott Lion E-Mobility részvény példája. Beszámoltunk (részletek ide kattintva) az elképesztő árfolyam emelkedésről, amely 1 EUR alól egészen 6,6 EUR-ig röpítette a papír értékét. Mi történt ekkor? Jó néhány ügyfélportfólióban eladásra került a papír, a várható korrekció miatt. Ez be is következett, viszont a vállalat értékelésében fundamentális alapon további növekedés várható, így a menedzsment a 4,7-5,2-es szinteken újra bevásárolt a papírból. Ilyen módon a portfóliók jó része kimaradt az ideiglenes 20-25% esésből, és leginkább csak az emelkedő szakaszokban vett/vesz részt.

Lion1605

Ezek miatt fontos a portfóliómenedzsment, hogy a veszteséget elkerüljük, a hozamból viszont részesedjünk. Mindezt úgy, hogy nem kell naphosszat a monitor előtt ülve rágni a körmünket, hiszen a döntéseket és a kivitelezés feladatait is a portfóliómenedzsment végzi.

Minderről részletesen hallhat május 10-i rendezvényünkön, ahol vagyonkezelő partnerünk, a CM-Equity AG vezetőitől, első kézből ismerhetik meg a menedzselt portfóliók működését. Nézze meg a részleteket és jelentkezzen a díjmentes (de regisztrációhoz kötött) rendezvényre az ide, vagy az alábbi képre kattintva megjelenő oldalon >>>

Promo

2016-05-03T14:35:06+02:002016 május 3.|0 Comments

Leave A Comment