Áll a (Magyar Nemzeti) Bál

Mint majdnem minden nemzeti ügyben, most is kettészakad az ország. Ugyanarról beszélünk, mindenkinek igaza van, de másképp látjuk a dolgokat. Mindenképp markáns véleményt formálunk, akkor is, amikor valójában „lövésünk sincs” a részletekről, mert az „álláspontunkat meghatározza az üléspontunk”.

 • Jó az, ha a nemzet bankja – akár kerülővel is – finanszírozza a kormányt?
 • Jó az, ha a nemzet bankja – bár megtehetné – nem finanszírozza a kormányt?
 • Magyarországon korrupció van a jegybanki tevékenységek kapcsán, az Unió vezetésében viszont mindenki patyolat tiszta?
 • Kinek jó az, ha az államot főként hazai kisbefektetők pénzelik?
 • Magyarország valóban jobban teljesít?

Kérdések, amelyekről sokaknak egyértelmű véleménye van, amelyet leginkább az határoz meg, hogy merre szavazott, vagy merre szavazna, ha most lennének választások. A kormány eredendően gonosz, az ellenzék pedig a nemzet vesztét akarja. Egy dolog, amit biztosan tudhatunk…

Balhé van

fluchen_300_stinkefinger_dpMintha az óvodában lennénk, csak itt kicsit komolyabbak a tétek.

 • A balhé jó a kormánynak, mert eltereli a figyelmet más ügyekről?
 • A balhé jó az ellenzéknek, mert van miért beolvasni a kormánynak (netán az ellenzék egyéb ügyeiről is elterel)?
 • A balhé jó a „kisembernek”, mert legalább nem a kereskedelmi tévék agyhalott műsorai a beszédtéma?

Az első két kérdésre nyilvánvalóan igen a válasz. A harmadiknál azt hiszem sokunknak van különvéleménye még akkor is, ha nem rajongunk a kereskedelmi tévék műsoraiért.

A folyamatos balhénak ugyanis nagyon rossz az üzenete. Kimondatlanul (de egyre többen ki is mondják) azt érezhetjük, hogy egyik oldalon sincsenek rendben a dolgok. Nem véletlen, hogy a fiatalok százezrével „világot látni” indultak, és a középiskolások jelentős része is már külföldön képzeli el a jövőjét.

Az sem véletlen, hogy egyre több sikeres vállalkozó látja be, hogy a magyar országkockázattal számolni kell. Ott ahol folyamatos a balhé, előbb utóbb verekedés lesz. Ha pedig az lesz, akkor nem csak a verekedő felek sérülhetnek. Felelősen gondolkodó vállalkozóként senki nem engedheti meg magának, hogy kinevezett minisztereken, felelős pozíciókban lévő felelőtlen politikusokon, pártok vezetőin vagy túlpozicionált képviselőkön​ múljon vállalkozásának és saját magának a jövője.

A felelős vállalkozó tudja azt, hogy a vállalkozás – de különösen egy hazai vállalkozás – sikere bár leginkább a vállalkozón múlik, igen könnyen „keresztbe tehet” neki a vállalkozói környezet. Éppen ezért szükséges, hogy felkészüljön nem várt fejleményekre. A nem várt fejlemények közt lehet a vállalkozásának bármilyen külső körülmény miatti ellehetetlenülése, a megugró inflációtól kezdve, az elszálló forint árfolyamon keresztül a piacát kézi vezérlésbe vevő államig bármi.

A balhé üzenete tehát az, hogy készüljünk fel mindenre, ne érjen bennünket semmi váratlanul. Ha nem tud menni már valamiért a vállalkozás, akkor igen is jó ha van ingatlanunk, ha az eddig „szárnyaló” ingatlanpiac mélyrepülésbe kezd, legyenek értékpapírjaink. Ha akkorára nő a balhé, hogy mindez veszélybe kerül, vagy már mindenütt beesett a hozam, kifejezetten hasznos, ha rendelkezünk értékpapír portfólióval, és mindezt nem magyar, hanem fejlett és biztonságos nyugat-európai szolgáltatónál tartjuk teljes letétbiztonság mellett. Valódi értékmegőrzést illetve növekedést pedig az adhat a portfóliónak, ha nem saját magunknak kell azt kezelnünk, hanem egy már sokat bizonyított szakértő csapat áll rendelkezésünkre, amely figyelembe véve igényeinket meghozza a szükséges döntéseket portfóliónkról.

Nézzük meg, hogyan működik ez Németországban, ahol bár sokkal kevesebb a balhé, ennek ellenére minden vállalkozónak van egy „B terve” arra az esetre, ha vállalkozása már nem képes az elvárt jövedelmet hozni. Május 10-én hazánkba látogat Michael Kott, a CM Equity AG (München) vezérigazgatója, aki megmutatja ezt a „B tervet”, vagyis azt, hogy miként célszerű vállalkozóként bárkinek – még amikor „jól megy a szekér” – egy pénzügyi hátországot kiépítenie, amelyre minden körülmények közt számíthat.

Michael Kott-ról azt érdemes tudni, hogy…

 • több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi tőkepiacokon,
 • korábban vezető pozíciókat töltött be a Bayerische Landesbank illetve Baader Bank-ban,
 • 2002-ben alapította meg a CM-Equity AG-t,
 • a nyersanyag-kutató és -kitermelő CEO-kat tömörítő globális vállalati szövetség tagja,
 • az abszolút hozamú stratégiák specialistája,
 • a FOCUS MONEY DEPOT CONTEST 2014/15 vagyonkezelői verseny nyertese (35%-os hozammal)
 • a cége által gründolt CME Gold&Silver Equity Fund 2. helyezett lett a BörseOnline 2016-os „Az év befektetési alap-innovációja” kategóriában, 700 németországi pénzügyi szakember szavazata alapján.

A rendezvény előadásai részben angol nyelven, szinkrontolmács segítségével hangzanak el. Nézze meg a részleteket, és jelentkezzen a díjmentes, de regisztrációhoz kötött rendezvényre az ide, vagy az alábbi képre kattintva megjelenő oldalon.

Promo

2016-04-29T08:22:29+02:002016 április 28.|4 hozzászólás

4 hozzászólás

 1. Magyar Miklósné 2016-04-29 at 04:48 - Reply

  Kedves Gödrösy Balázs ügyvezető Úr!
  Vajon miért kell politizálni egy pénzügyi befektetéssel foglalkozó csapatnak?
  Tényleg húzzuk le a negatívsággal a blogot olvasókat? A bemutatós kép is jellemző erre a blogra?
  Kár! Eddig azt gondoltam, hogy ez egy szakmai oldal, ahol lehet tanulni.
  Miért kell befolyásolni az embereket magán véleménnyel? Miért nem lehet kihagyni a sárdobálást?
  Bár ennek a stílusnak már korábban is volt előzménye. Sajnos.
  Pedig szakmailag nagyon sok értékes információt tartalmaz! Lehet, hogy érdemes megfontolni, hogy a suszter maradjon a kaptafánál. Kár az értékes pénzügyi elemzéseiket politikával fűszerezni.
  Ha már politizál, miért hagyta ki a Jobbikat, Együttet, LMPt és a többi feltörekvőt?

  • admin 2016-04-29 at 05:15 - Reply

   Kedves Magyar Miklósné,
   valóban felsorolhattuk volna az összes közszereplőt. A bejegyzés véleményünk és szándékunk szerint épp hogy nem foglal állást egyik „oldal” mellett sem, hiszen ahogy eddig is tapasztalta (örülünk hogy Ön is így látta), nem kenyerünk a politika. A felvetett kérdések azt próbálják megvilágítani, hogy annak, amit – nem egyik vagy másik oldal részéről, hanem összességében – tapasztalunk Magyarországon, milyen üzenete lehet. Nem a kormány vagy az ellenzék vagy az MNB intézkedéseinek, megnyilvánulásainak a megítéléséről van szó önmagában, hanem az összképről. Véleményünk szerint a politikával tehát nem is, de annak lehetséges – főleg az egyén számára pénzügyi stratégiájára kihatással lévő – következményeivel igen is kell foglalkoznia egy szakmai blognak. A kép pedig nem a blogra jellemző, hanem sajnos a hazai „elit” viselkedésére.
   Üdvözlettel:
   Kocsis Gábor

 2. Kiss jános 2016-04-29 at 09:19 - Reply

  Tisztelt Magyar Miklósné!
  Szerintem Ön vitte bele a politikát….én észre sem vettem a politikát,mert amit elemzésként irt a szerző azok sajnos igazak–mez színtől függetlenül—-ha én,ha Ön lennénk ott most akkor is ez lenne (pedig mi értünk hozzá ;))…… azzal hogy hátrányos módon kitárulkoztunk a nyugatnak, zsarolható pozícióba került gazdaságunk és annak szereplői.amíg 4-5 x bérek vannak máshol addig működik az értelem elszipkázása…—örökre( legalább 1-2 generációra) elszegényedik az ország értelmes emberekben…ez pedig gátja lesz a haladásnak…no de ez nagyon hosszú…
  Köszönettel
  Kiss János

 3. Tóth Norbert 2016-05-03 at 14:16 - Reply

  Tisztelt előttem írók! A politikát mára belevitték sejtszinten a magyar tudatba, nehéz bármilyen területen is kikerülni, hiszen mindig valakinek az érdekeit sérti vagy támogatja a politika. A nyugdíjasnak nyugdíjemelést ad, de a vállalkozótól elvesz, a nyugdíjas éljenzi ekkor a kormányt, a vállalkozó meg tudja, hogy az ő zsebéből fizetik a nyugdíjast, közalkalmazottat stb. persze, hogy szidja, ő kreatív, ő termel, ő újít, ő kockáztat és őt fejik meg. ( Itt azokra a válalkozásokra gondolok, akik nem a kormány pénzéből indultak, hanem önerőből, kölcsönökből, piaci versenyhelyzetben vannak, nem fix állami megrendeléseik vannak pl…. )
  Angliában éves 90.000 GBP forgalom alatt egyáltalán nem kell adóznia egy kezdő vállakozásnak, mert az állam támogatja mindazokat, akiket nem neki kell eltartania… Náluk meg a vállalkozót ( is ) nyúzzák, mert attól tudnak csak elvenni, aki hasznot termel. A politika mára 90 % business, 10 % show, az utóbbira van a média kitalálva. Egy szintén nem termelő ágazat, amit azért finanszíroznak a mi zsebünk által, hogy pénzt hozzon a hatalmon lévőknek. A valóság az, amit a magánbeszélgetésekben folytatnak a politikusok egymással, nem amit nyilatkoznak…
  Kis hazánkban pár tehetséges szónok, politikusnak címkézve, elhiteti milliókkal, hogy megmenti, irányítja, segíti az életét, cserébe azt kéri, hogy a sok millió embertől bejövő adókat és az országban lakó emberek életének jobbítását szolgáló anyagi javakat. pl. uniós pályázatokat elosztja úgy, ahogy ő a LEGJOBBNAK ítéli, persze azt mondja ez nektek lesz nagyon jó… A szavazóik erre hatalmazták fel őket. Aztán épülnek a stadionok milliárdokért… Business, oké épüljön DE, ez így jó 10-50 embernek max, és nekik nagyon !!! De, ha nemcsak itt, hanem minden pénzügyi lépésre alkalmaznánk azt, hogy oké kedves állampolgárok, építettünk egy stadiont, gyárat, uszodát, sportcsarnokot a ti pénzetekből, és a sok milliárd befektetésből ennyi a haszon, laktok itt 8, 9 millióan, mert 1 millió már kimenekült Nyugat-Európába, akkor ezt elosztjuk úgy, hogy államháztartás finanszírozásra is marad, meg a maradék 8,9 millió embernek is jobb életet teremt.
  Ennyi a baj az országunk vezetésével se több, se kevesebb, támadhatjuk egymást, hogy miért politizálunk minden szakmában, de ide jutottunk sajnos, hogy egyre kevesebb ember kezében van a közös pénzünkről való döntés joga. Ha ezt hagyjuk a végén csak egy emberében lesz. Én sem itthon tartanám a pénzem, mert Nyugat-Európában ilyen szintű diktatúra elképzelhetetlen. ( Azt azért zárójelben felvetem, ha lezárják újra az országhatárokat, van rá elméleti esély az elkövetkezendő 10 éven belül, és nem lehet csak évente 2 x külföldre menni, mit ér, ha külföldön van a pénzem, csak nem férek hozzá ? ) Itthon kell biztonságot teremtenünk első sorban. Azt látják elég sokan, hogy becsapták őket, de kérdés, tudunk-e megoldást találni arra, amit az Áll a Bál című cikk is taglal, hogy nem tetszik ez nekünk sokunknak, miért nem fogunk össze és választunk új megoldásokat?
  Miért nem abban segítünk egymásnak, hogy találjunk olyan lehetőséget, hogy az embereket informáljuk, hogy a kormánynak soha nem volt pénze, az állam vagyonát a sok millió ember munkája, megtakarítása termeli, azt, ha a kormány használja, akkor számoljon el vele MINDIG, és juttasson belőle mindenkinek. Azért cibálnak szét minket, hogy ne fogjunk össze, és a stadionokra, a pedagógusokra, terroristákra fókuszáljunk, ahelyett, hogy azt mondanánk stop, ti a szemünk előtt loptok. De ők azt csinálják, ha még nagyobb az elégedetlenség, akkor kicsit enyhítenek, de csak annyit, hogy erősebb ne legyél, lázadozni ne legyen időd, mert éhen halsz, ha nem dolgozol.
  A politikus a nép tudatos ellensége, tudja, hogy kevesen vannak és a tömegek elvehetik tőle a hatalmat, szíve szerint elpusztítaná az egész lakosságot, de akkor nincs kit fejni, így ezt a pusztítást lassan teszi. A lassú pusztulás neve az oktatás lerontása, hogy lebutuljon a nép, és a 8 óra munka, amivel lefoglal szellemileg, leterhel fizikailag, és gúzsba köt anyagilag azzal, hogy a jövedelmedből adót von. BUMM !!! ha nem gondolkozik az ember akkor vége… Sorolhatnánk más pártokat is, de itt az egyéneknek kell egyénekkel összefogni, ahhoz pedig meg kell érteni egymást.
  Aki politizál, pénzt akar keresni, hatalomra vágyik, mindegy milyen színben teszi, a Jobbik EP képviselő is ugyanúgy havi sok ezer eurót kap, mint a Fideszes és azt, hogy utalják egymást csak a média sugallja. Nagyon fontosnak tartom ezeket a cikkeket és a gondolatok ébresztését az emberekben, ahhoz, hogy a GFS Consulting is minél több ügyfelet szerezzen elengedhetetlen, az, hogy a cikkben felvetett problémákra megoldást találjon. Javaslom, mivel a cikkek kapcsán hasonló érdeklődésű emberek ezreit foghatja össze a GFS inaktív módon valószínűleg, tegye ezt interaktívvá, az építő gondolatokat ossza meg az olvasók között is, építsen hidat a változást kezdeményező emberek között.

Leave A Comment