Alamuszi elektromos oroszlán nagyot ugrik

Folyamatosan nyomon követjük a Lion E-Mobility AG körül zajló eseményeket, hiszen a legtöbb megbízónk kezelt portfóliójában megtalálható a cég részvénye. Ahogyan eddig megszokhattuk, lépcsőzetes az árfolyam alakulása, és a nyugodt időszakok után mindig ugrik egyet az „elektromos oroszlán”.

Legutóbb bő egy hónapja – december közepén – írunk arról, hogy melyek azok a tényezők, amelyek miatt bő egy év alatt sokszorosára emelkedhetett az árfolyam (ide kattintva olvasható a bejegyzés). Az akkori 5,8 EUR árfolyamhoz képest jelenleg 7,28 EUR-ra ugrott az oroszlán, magyarul 5 hét alatt 25%-ot emelkedett(adatfrissítés: a bejegyzés megjelenését követő napon már 7,8 EUR az árfolyam, azaz 35% emelkedésről van szó az időszak alatt).

Úgy tűnik, az elmúlt év cég körüli rendkívül pozitív hírei – a cég megkötött szerződései, a látványosan alakuló bevételi terv/tény számok – most jutottak el a befektetők tudatáig, amelyet a cég papírjával folyó kereskedési volumen drasztikus emelkedése is mutat.

Az elmúlt évben, Toyotával való szerződéskötés mellett talán az osztrák Kreisel testvérekkel kötött együttműködési megállapodásuk nyomja a legtöbbet a latban. Az osztrák testvérpár „Tesla tudású” akkumulátorai sokkal könnyebbek a konkurens termékeinél, töltésük is gyorsabb, így jó eséllyel lehet beszállítója valamennyi, a Tesla szárnyalását eddig tétlenül néző autógyártónak. Mivel pedig ma már a Lion E-Mobility adja a Kreisel akkumulátorokhoz a BMS-t (akkumulátor vezérlés), mindezt pedig wireless, azaz vezeték nélküli technológiával, természetesen ez lehet az egyik mozgató rugója a Lion árfolyamának is.

Legutóbb az osztrák származású Terminátor – egyben az USA Kalifornia államának kormányzója, Arnold Schwarzenegger – reklámozta a Kreisel új (500 lóerős!) elektromos terepjáróját:

Valójában azonban ez még mindig csak a kezdet, hiszen ahogyan a Kreiselt, a Lion E-Mobility-t is csak mostanában kezdik megismerni, és a valóban komoly növekedést majd az elektromos autózás fokozódó elterjedése fogja hozni. Nem véletlen, hogy a jelenlegi 7,28 EUR-os árfolyamot is alulértékeltnek tartják, és tőzsdei szakértők 2017-re a 9,75 EUR célértékkel számolnak.

A Lion E-Mobility részvény is része legtöbb megbízónk portfóliójának, és annak az elektromobilitásra fókuszáló certifikátnak is, amelyről korábban már beszámoltunk (részletek ide kattintva). Beszélgess velünk az elektromobilitásról és a portfóliókezelésről egy kávé mellett! További részletek ide kattintva >>>

2017-01-25T09:16:26+01:002017 január 24.|0 Comments

Leave A Comment