Akkumulátor forradalom

Alapvető igazság, hogy a kereslet határozza meg a kínálatot, de fordítva is igaz ez. Vagyis kell hogy legyen „értelmes” kínálat ahhoz, hogy a fizetőképes kereslet megjelenjen.

Ez a róka fogta csuka esete: egészen addig, amíg nem olcsó valami, kevesen veszik, és amíg kevesen veszik, nem lehet olcsó, a kis gyártási mennyiség miatt. Valami hasonló a helyzet a napenergia hasznosítás területén. Ha olcsó lenne a napelem, sokan vennék.

Akkor tud ez az ördögi kör megszakadni, ha egyes piaci szereplők valóban el is hiszik, hogy lenne fizetőképes kereslet, és nekiállnak gyártani, igazán nagy tételben. Ez beindíthat egy pozitív spirált, amely az árcsökkenés révén feléleszti a valós keresletet, amely révén tovább tud csökkenni az ár… és így tovább.

A megújuló energia terjedésénél azonban egy másik problémával is meg kellett (már lehet múlt időben beszélni róla) küzdeni. A nap, és a szél ugyanis nem feltétlenül akkor szolgáltatja az energiát, amikor arra szükségünk van. Magyarul gazdaságos módon meg kell(ett) oldani a hatékony energiatárolás, ebben az eseten az elektromos áram tárolásának kérdését. Az akkumulátor kapacitásoknál, és bekerülési költségüknél valami hasonló játszódott/játszódik le, mint a napelemeknél. Itt is beindult a pozitív spirál, amely igen bíztató jövőképet fest elénk.

A Bloomberg készített erről a témakörről egy szemléletes rövidfilmet (bő 3 perc), amelyet feliratoztunk. Érdemes megnézni, hogy a megújuló energia és az akkumulátorok kínálatbővülése és árcsökkenése milyen forradalmat indított, amely teljesen át fogja alakítani életünket:

Az elektromos autózás és az okos energia megoldások kiemelt témája lesz október 26-i VIP Ügyfélklubunknak, amelyen több elektromos autót is körbejárhatsz, sőt bele is ülhetsz, és napelemes kiállítónk is lesz, ahol kérdezhetsz a szakértőtől. Természetesen befektetői oldalról is foglalkozunk a témával, többek közt azzal a vagyonkezelőnk által létrehozott certifikáttal, amely kifejezetten ebből az iparágból épít portfóliót, és az elmúlt évben 40% hozamot ért el.

Nézd meg a részleteket, és foglald le a helyed a még néhány szabad hely egyikére! Részletek és regisztráció ide, vagy az alábbi képre kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
Akkumulátor forradalom
Bejegyzés címe
Akkumulátor forradalom
Rövid leírás
Az akkumulátor kapacitásoknál, és bekerülési költségüknél valami hasonló játszódott/játszódik le, mint a napelemeknél. Itt is beindult azonban a pozitív spirál, amely igen bíztató jövőképet fest elénk.
Közzétette
HozamInfo
2017-11-29T10:45:05+01:002017 október 10.|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment