Akkumulátor boom – gyorsuló növekedés

A Bloomberg NEF (New Energy Finance) legújabb elemzése szerint 3 évvel előrébb tart a növekedés az akkumulátorok piacán, mint azt a korábbi felmérések prognosztizálták.

A kumulált energiatároló kapacitás telepítések világszerte várhatóan meghaladják az 50 gigawatt-órát 2020-ra. Mindez azt jelenti, hogy 3 évvel korábbra kerül az elúlt évi Bloomberg NEF saját előrejelzéshez képest a növekedési ütem. Az új prognózis szerint a telepített energiatárolás kapacitása 2040-re megegyezhet a világ teljes energiateljesítményének 7%-ával. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben pedig az összteljesítmény 45%-át lesz képes tárolni a kapacitás.

A telepített akkumulátorok egyre nagyobb része éri el a közüzemi szolgáltatói szinten is a nyereségességi küszöböt. A mutatkozó egyre nagyobb kereslet miatt a szektor előtt álló feladat, hogy a komoly növekedést – mind nyersanyag ellátásban, mind gyártási kapacitásban – le tudja követni. Ehhez a Bloomberg NEF kutatása szerint a következő években a bánya- és az akkumulátor gyártási szektorban 620milliárd dollárnyi beruházás fog megvalósulni.

A akkumulátor telepítésekben élen járó országok jelenleg Kína, USA, India, Japán, Németország, Franciaország, Ausztrália, Dél-Korea és az Egyesült Királyság. Ma Dél-Korea uralja a piacot, de a 2020-as évek elején az USA el fogja érni ugyanezt a szintet. Mindkettőt elhomályosítja azonban a jövőben KínaAz energiatárolási megoldások hamarosan megjelennek Afrika fejlődő országaiban is. A közmű szolgáltatók egyre többször ismerik fel azt, hogy a napelemek (adott esetben kiegészítő dízel generátorral) és az akkumulátorok kombinációja a központoktól távolabbi régiókban olcsóbb, mint a villamosenergia-hálózat fejlesztése vagy fosszilis alapon működő erőművek építése.

Gyere el november 27-én klubestünkre, és megmutatjuk, hogyan tudsz te is profitálni az akkumulátor ipar robbanásszerű fejlődéséből – akár a rendszeres megtakarításaid révén.

Amennyiben eleged van a folyamatosan változó államilag támogatott megtakarítási formákból, nem kérsz több mézesmadzagot, és kíváncsi vagy arra, hogy miként tudsz megtakarítani…

  • szabad felhasználás mellett
  • évtizedes bizonyítékok alapján hatékonyan,
  • kötöttségek, futamidő és mindenféle szankció nélkül , ráadásul mindezt
  • a megszokott sokszorosát kitevő betétbiztosítás mellett,
  • olyan nemzetközi környezetben, ahol nem módosítgatják folyton a szabályzást, és mindezt akár
  • akár adómentes formában,

akkor Neked szól következő rendezvényünk…

Akkor is célszerű eljönnöd, ha az év vége elérkeztével adómentes befektetési megoldást keresel, és TBSZ-ben gondolkodsz, de nem tudod, akarod saját magad eldönteni, hogy mibe lenne érdemes befektetned, sokkal inkább szakemberekre bíznád ezeket a döntéseket.

Van élet a Lakástakarék után – klubest
2018. 11. 27. – 18:00-20:00

Helyszín: Irodánk alatti előadóterem – 1036 Budapest, Bécsi út 37. (bejárat a Szépvölgyi útról, a dohánybolt felől).

A rendezvény díjmentes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Foglald le a helyed mielőbb, az alábbi űrlapot kitöltve:

[include file=script/gfshi-klubestreg.txt]

 

Összegzés
Akkumulátor boom - gyorsuló növekedés
Bejegyzés címe
Akkumulátor boom - gyorsuló növekedés
Rövid leírás
A Bloomberg NEF (New Energy Finance) legújabb elemzése szerint 3 évvel előrébb tart a növekedés az akkumulátorok piacán, mint azt a korábbi előrejelzések prognosztizálták...
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-11-21T10:16:51+01:002018 november 21.|Tags: , , |1 Comment

One Comment

  1. […] évre meg kell újítani az előrejelzéseket (akkumulátorokkal kapcsolatban a témába vágó bejegyzésünk például itt >>>), mert sokkal gyorsabb a növekedés, mint azt korábban gondolták a […]

Leave A Comment