A XXI. század ipara – Hogyan profitálj belőle a gyakorlatban?

Hajlamos lehetsz a jelent állandónak, etalonnak tekinteni. Pedig egy állandó dolog van a világon, ami nem más, mint a változás. Ráadásul a változás üteme sem állandó, folyamatosan gyorsulva változik körülöttünk minden.

Korábban egy-egy technológiai újdonság megszokása, természetessé válása egy, vagy akár több emberöltőn keresztül történt. Verne Gyula álmainak beteljesedéséhez még 100-150 évnek kellett eltelnie. Ma már ott tartunk, hogy egy-két évtized alatt – technológiai, de akár társadalomszerveződési téren is – minden megváltozik körülöttünk. Mindez oda vezet, hogy befektetési szempontból is módosítanunk kell a fókuszt, azaz időben közelebbre kell figyelnünk.

A XX. század végének, de inkább a 2000-es évek elejének vezérgondolata a digitalizáció, amely átjárja az egész gazdaságot, és szó szerint mindent megváltoztat. Ezzel párhuzamosan egyre inkább előtérbe kerül a környezettudatosság, és az energia kapcsolata. Ma már saját bőrünkön érezzük a környezetszennyezés és a globális felmelegedés következményeit. Mindennapjaink részévé váltak az élhetetlen levegőjű nagyvárosok, az egyre gyakoribb szélsőséges időjárási jelenségek, amelyek azonnali cselekvésért kiáltanak.

Ezért került a technológiai fejlesztések egyik fókuszába a közlekedési eszközök alternatív meghajtása, és az ehhez kapcsolódó akkumulátor ipar. Ahogyan mindent, természetesen ezt is átszövi a digitalizáció és a mesterséges intelligencia.

Befektetés a gyakorlatban

Nem valami misztikus dologról van szó. A trend adott és egyértelmű: 10-20 éves távlatban az utakon már jelentős – akár több mint 50%-ban – alternatív hajtású autókban fog utazni az emberiség. Tudnod kell azonban, hogy nem 2-3 potenciális vállalatról van szó, amelybe mindenképp érdemes befektetni, hanem több száz vállalat közül kell válogatni, amelyek mindegyike érdekes lehet. Mint minden befektetésnél, itt is a megfelelő döntéseket kell meghozni a megfelelő időben. Fontos tehát az ilyen irányú befektetések folyamatos monitorozása és menedzselése, amelyet a portfóliókezelés meg tud adni.

Erre az iparágra fókuszál a CME Electromobility & Smart Energy alapunk, amelyről készítettünk egy 10 perces összefoglaló videót:

A kérdés valójában csak az, hogy mikor szánod rá magad, hogy profitálj ebből az iparágból? Egy dolog borítékolható. Aki most, az iparág hőskorában lép, sokkal „vastagabb” hozamokra számíthat, mint a néhány év múlva ébredők.

Gyere el egy konzultációnkra, ahol közösen megvizsgáljuk, hogy a Te helyzetedben hogyan lenne optimális beilleszteni a vagyonépítési folyamatodba az elektromobilitást! Az alábbi űrlapon tudsz jelentkezni egy kötelezettségektől és díjaktól mentes konzultációra:

Tedd meg az első lépést itt és most!

[include file=script/avk.txt]
2017-08-08T01:05:40+02:002017 augusztus 8.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment