A világ aranykészlete

A becsült becslések szerinti becslés 171. 3 tonna ( 80 m3 ) aranyat becsül a mai fizikai aranykészletként világunkban. A sokszori becsült szó ismétlése azért fontos, mert más becslések szerint 2.5 millió tonna ez a szám. A BBC magazinrovatában megjelent cikk szerint nem tudni, mindegyik becslések becslésének becslésén alapul.

Nos, akkor mi lehet a valóság?

ID-10074243

Rövid arany történelem óra: bányászata 6 ezer évre tekint vissza. Amerika felfedezéséig 13 ezer tonna arany kitermelésről tudunk, majd az amerikai aranyláz és az azt követő évtizedek, napjainkig újabb 155-160 ezer tonna aranykitermeléséről szól. Ez is szolid becslés.

Amerikai és Brit geológusok szerint a föld aranykészlete kimerülőben van, alig 50 ezer tonnát rejt már csak a föld kérge.

Az arany nem vész el, csak átalakul. A recirkuláció azonban kezd megszakadni, mivel egyes ipari technológiákhoz kell arany, ám olyan kis mennyiségben, hogy azt nem érdemes visszanyerni.

Megállapíthatjuk, hogy az arany élt, él és élni fog a gazdagság biztos szimbólumaként.

Ha szeretne többet tudni az aranyról,ezüstről,esetleg a palládiumról,értékpapírokról,befektetési alapokról és ezek információk birtokában tudatosan és racionálisan meghozni pénzügyi döntését,jöjjön el klubest sorozatunkra és gyűjtsön független információkat. Regisztrálni ezen a linken lehet: esz-penz.hu

 

Mai kvíz játékunk:

Ön szerint mekkora Magyarország aranykészlete?

Ön szerint mekkora Svájc aranykészlete?

Aki erre a kettő kérdésre megközelítő pontossággal tudja a választ, jutalomként 2 db aranytömbbel álmodhat.

Kétszer!

 

2013-04-09T18:39:48+02:002013 április 9.|0 Comments

Leave A Comment