A Templeton alelnöke dicséri Magyarországot

A magyar állampapírok legnagyobb külföldi birtokosa, a Franklin Templeton befektetési alap kötvénypiacokért felelős alelnöke a YouTube-on megosztott videóban derűlátóan nyilatkozott a magyar gazdaságról. A HozamInfo megbízói is szeretik a magyar állampapírokat, hiszen adott esetben kétszámjegyű hozam is elérhető éves távlatban.

Az angol nyelvű interjú tartalmát a videó alatt találhatja

(A FranklinResourcesTV felvétele.)

Michael Hasenstab beszélt arról, hogy a magyar gazdaság kilátásai egészségesek, Magyarországon rendkívül erős a kormány támogatottsága, szinte egyedülálló a demokratikus országok között. Az újabb választási győzelem  a biztosíték arra, hogy a kormány folytatni tudja a megkezdett reformokat, ezért a Templeton továbbra is optimista a magyar kilátásokat illetően – tette hozzá.

Kifejtette, hogy amikor először befektettek Magyarországon és vásároltak magyar államkötvényeket, még nagyon rossz volt a helyzet, a befektetők többsége igen borúlátó volt. A Templeton azonban jelentős összeget ruházott be, bízva a sikerben, a cég hosszú távú lehetőséget látott Magyarországban – mondta.

Az alelnök szerint a magyar kormány nem hagyományos eszközökhöz nyúlt az utóbbi években, de ezek a hosszú távú reformokat szolgálták, azt, hogy kiaknázzák a gazdaságban mélyen lévő lehetőséget.

Michael Hasenstab hangsúlyozta, hogy a költségvetési politikában fegyelmezett volt Magyarország, ennek eredménye pedig máris látszik abban, hogy az adósságpálya növekedése megfordult. Emellett egy sor olyan piaci reformba kezdett bele a magyar kormányzat, melyek modernizálják a gazdaságot. Ilyen fontos reformok történtek a tömegközlekedési szektorban, az egészségügyben, az oktatásban – sorolta.

A szakértő kiemelte, hogy a korábbi jóléti rendszer egy részét a munkához kötötték, amivel az emberek jelentős részét visszairányították a munkaerőpiacra és a lépés sikerének első jelei már láthatóak.

Elmondta még, hogy az Magyarország az egyik legnagyobb folyó fizetési mérleg többlettel rendelkezik Közép-Európában. A kormány az alacsony adókkal  komoly külföldi tőkét vonz az országba, ahol a munkaerő jól képzett, így a további fejlődés feltételei is adottak.

Sajtóhírek szerint a Franklin Templeton a magyar központi költségvetés adósságának 12,2 százaléka felett rendelkezett december végén. A Templeton honlapja szerint az amerikai alap 908,3 milliárd dollárnyi befektetést kezelt május végén, ami jóval meghaladja az egy évvel korábbi 846,5 milliárd dollárt.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt héten pénteken találkozott Budapesten Michael Hasenstabbal.

Amennyiben Önnek is érdekes lehet az állampapírokkal és/vagy egyéb, biztonságos papírokkal történő vagyonépítés, kérje saját befektetési politikájának díjmentes elkészítését! Teljes körű tájékoztatást kap, hogy miként tud kiemelkedően profitálni biztonságos keretek közt. Töltse ki a befektetési politikát igénylő űrlapot az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

2014-06-16T10:38:06+02:002014 június 16.|Tags: , |0 Comments

Leave A Comment