A portfólióelemek kiválasztása nem lehet véletlenszerű

Ahogyan a hétköznapi életben célszerű tudatosan cselekedned, ugyanígy igaz ez a portfólió építésre. Nem lehet az, hogy a befektetések kiválasztásakor a véletlenre bízd azt hogy milyen instrumentumok kerüljenek a portfóliódba.

Az elmúlt időszakban Family Office-unk kommunikációja leginkább a fémekről, nemesfémekről illetve nemesfém bányákról szólt. Írtunk már arról, hogy ennek valójában milyen indikációi vannak, és a következő blogbejegyzésben ismét ezzel fogunk foglalkozni. A fémek, nemesfémek évtizede jön, tisztában kell lenned a fundamentumokkal. Mindemellett már-már unalomig szajkózzuk a portfólióépítés legfontosabb ismérvét, a diverzifikációt. Ennek megfelelően egy-egy iparág vagy terület befektetései között célszerű lehet diverzifikálnod. Igaz ez a fémek – nemesfémek, bányák területére is.

Azért fontos a diverzifikáció, mert bányavállalat és bányavállalat között jelentős különbségek lehetnek. Vannak alapvetően ásványianyag kutató, feltáró vállalatok, amelyeknek feladata az, hogy azt a területet ami a birtokukba került, feltárják és fúrásokat, kutatásokat végezzenek rajta. Ezen vizsgálati eredmények alapján alakul ki az adott vállalat értéke. Ezeket a vállalkozásokat bányavállalatként emlegetjük, de azokat is, amelyek effektíve kitermelést, feldolgozást, esetleg finomítást is folytatnak. Az elmúlt héten  a részvényjegyzését lezárt Aftermath Silver célpontunk kifejezetten kutató vállalat. Ott „csak” a nagy – koncesszióval rendelkező – terület áll rendelkezésre. Tekintettel arra, hogy nagyon jók a kutatási eredményeik, a vállalat  értékelése is igen látványosan emelkedik az ezüst árfolyam alakulásának hatására.

A Canadian Silvber Roadshow 2. eseményén (május 15.) bemutatkozó vállalat pedig már rendelkezik egy jelentős kitermelési, feldolgozási kapacitással. Napi 2000 tonnás ércfeldolgozási mennyiség különösen érdekessé, értékessé tesz egy vállalatot. Az alábbi videóban többek között erről a kérdéskörről beszélgettünk. A felvételen említett rendezvény további részleteit, illetve az arra való regisztrációs lehetőséget az ide kattintva megjelenő oldalon találod >>>

2023-05-11T16:05:21+02:002023 május 11.|0 Comments

Leave A Comment