A Megtakarításból Milliomos filozófia alapja – 3 pillér

Egyértelmű, hogy valahonnan származnia kell a vagyongyarapodásnak, hiszen nem a levegőből leszel milliomos. Három fő pillére van ennek…

1. Pillér: Saját hajlandóság és képesség

Megkerülhetetlen, hogy a jövedelmed egy részének megtakarítása nélkül nem fog menni. A szabad felhasználású és rugalmas megtakarítás semmilyen „kötelezettséget” nem rak a válladra. Ennek megfelelően tudatosnak kell lenned, és valóban kvázi rezsiként beállítanod a megtakarítás összegét a költségvetésedbe. A rugalmasság itt azt jelenti, hogy ha mégis úgy alakul, hogy az adott hónapban vagy negyedévben nem sikerül félreraknod, semmilyen szankcióval nem szembesülsz. Csak magaddal kell elszámolnod, hiszen minden elmulasztott megtakarítás a Te céljaid megvalósulását fogják időben távolabbra tolni.

2. Pillér: A gazdaság növekedése téged is gyarapít

Ha a gazdaság törvényszerűségeit kicsit madártávlatból figyeljük, az látszik, hogy a megtakarítással rendelkezőknek komoly vagyonépítő potenciált jelent az, hogy a gazdasági szereplők a növekedésben és az egyre hatékonyabb működésben érdekeltek.

Az elmúlt évtizedek válságai rendre kisebbek, és rövidebb ideig tartóak voltak, mint a felívelő szakaszok. Ezért van az, hogy hosszabb távon gondolkodva (is) a tőkebefektetés lehet a legnagyobb motorja a vagyonépítésnek. Erről beszél Gödrösy Balázs független pénzügyi tervező az alábbi két perces előadás részletben, amely a Megtakarításból Milliomos konferenciánkon hangzott el:

3. pillér: Professzionális vagyonkezelés

Nem szabad a szerencsére, és csak az általános gazdasági növekedésre bíznod a vagyongyarapodást. Akkor növekedhet optimális mértékben a vagyonod, ha a lehető legtöbb növekedési lehetőséget kihasználsz, és a lehető legkevesebb – és a lehető legkisebb mértékű – veszteséget szenveded a piacokon.

Ma ehhez már kevés a saját kútfő, mert egy-egy piaci szegmens beható ismerete is teljes embert kíván, ráadásul felgyorsult az az ütem is, ahogyan a piac törvényszerűségei változnak, magyarul folyamatos jelenlét, és alkalmazkodóképesség is szükséges a befektetések sikeres kezeléséhez. Ebből következően kizárható, hogy ennek a kihívásnak átlagemberként meg tudj felelni.

A professzionális vagyonkezelésnek az a szépsége, hogy a vagyonkezelőnek és Neked is ugyanaz az érdeked: a vagyon növekedése. Amit a vagyonkezelő ehhez hozzátesz, az a több tíz éves szakmai tapasztalat, piacismeret, a befektetéstechnikai felkészültség, amely meg tudja lovagolni a gazdasági hegymeneteket, ugyanakkor olyan kockázatkezelési stratégiával és eszközökkel is fel van vértezve, amely elkerüli, vagy legalább is csökkenti az elkerülhetetlen piaci esések következményeit a portfólióra nézve.

Ez a három pillér az, amely együtt hozza meg azt az élményt, amelyre valószínűleg Te is vágysz, vagyis azt, hogy a megtakarításod jövedelméből előbb utóbb meg tudj élni, és függetlenné válni munkától, rezsitől, sőt akár politikai kockázatoktól is.

Nézz a filozófia mögé! Minden út azzal kezdődik, hogy az emberek leülnek beszélgetni, és megállapítják, hogy egy irányba szeretnének menni. Egy ilyen beszélgetésre invitálunk, amelyen kiderül, hogy Te is azon az úton szeretnél-e járni, amelyet mi járunk. Mindegy, hogy melyik stációnál tartasz, az alábbi űrlapon tudsz jelentkezni egy minden kötelezettségtől (és költségtől) mentes beszélgetésre:

[include file=script/avk.txt]
Összegzés
A Megtakarításból Milliomos filozófia alapja - 3 pillér
Bejegyzés címe
A Megtakarításból Milliomos filozófia alapja - 3 pillér
Rövid leírás
Egyértelmű, hogy valahonnan származnia kell a vagyongyarapodásnak, hiszen nem a levegőből leszel milliomos. Három fő pillére van ennek...
Közzétette
HozamInfo
2018-07-04T10:39:59+02:002017 június 1.|0 Comments

Leave A Comment