A medvék nem járnak bányába

Kisebb megszakításokkal, de kérlelhetetlenül esnek az árfolyamok. Ahogyan azonban legutóbbi írásinkból is látszott, menedzselt portfólióinkban sorra szerepelnek olyan elemek, amelyekre nem hogy az árfolyam csökkenés jellemző, hanem kifejezetten jól teljesítenek.

nobearÚgy tűnik, hogy bár a medvék elárasztották a piacokat, de nem járnak a bányákban, főleg nem a nemesfém bányákban. Így nem maradhat ki a sorból természetesen a már említett (részletesen írtunk erről tavaly októberben itt>> és itt>>) válogatott nemesfém bányák részvényeit összefogó befektetési alapunk. Fontos, hogy a válogatást nem a monitor előtt ülve, grafikonokat és adatokat elemezve végezte vagyonkezelő partnerünk, hanem konkrét személyes találkozók, helyszíni szemlék erősítették meg egy-egy vállalat papírjainak helyét az alapban.

Mindemellett maga a befektetési alap is menedzselt, azaz a benne szereplő vállalatok folyamatos vizsgálat alatt állnak, hogy csak a leginkább produktívak maradjanak benne.

Természetesen maga a szektor helyzete is meghatározza azt, hogy megbízóink portfólióiban tartjuk-e ezt a nagyon ígéretes befektetési elemet. Jelenleg mindenképpen indokolt, hiszen például az elmúlt három hét az arany esetében 8,9% emelkedést mutatott, és igencsak van tere a további növekedésnek.

Ahogyan pedig azt októberben előre jeleztük, a bányatársaságok részvényárfolyamai azonban ugyanebben az irányban, de sokkal jelentősebben emelkedhetnek. Ez meg is történt, hiszen a menedzselt befektetési alap árfolyam emelkedése konkrétan 23% volt ugyanebben az időszakban:

goldsilverfund

Szokásos kérdés: meddig kell tartani a papírt?

A válasz: addig, amíg optimális. Menedzselt portfólióink addig tartják az alapot, amíg…

  • kitart az emelkedést indukáló nemesfém-árfolyam emelkedés, és/vagy
  • olyan hozamot produkált a papír az adott megbízó portfóliójában, amelyet már célszerű „zsebre rakni”

A vagyonkezelés lényege az, hogy ezt nem a menedzselt portfólió tulajdonosának kell eldöntenie. A vagyonkezelő elemzi a portfóliókat, és az egyes papírok portfólióban betöltött szerepét, és dönt arról, hogy melyik pillanatban mi az, amelyet venni, tartani vagy épp eladni érdemes.

Következő klubestünkön megismerheti a menedzselt portfóliók működését, és azokat a portfólióelemeket is, amelyeket jelenleg használunk a hatékony vagyongyarapításhoz. Nézze meg az ingyenes rendezvény részleteit, és jelentkezzen a még szabad helyek egyikére az ide kattintva megjelenő oldalon >>> 

2018-07-04T11:15:32+02:002016 február 10.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet