A járvány arra próbál terelni, de ne maradj szolga!

Legutóbb talán egy éve írtunk a „szolga leszel vagy részvényes” kérdéskörről. Azóta minden fronton erősödnie kellett benned az érzésnek, hogy ez az állítás előbb-utóbb meg fogja állni a helyét.

Miért is dolgoznak a legtöbben? Egyértelműen a pénzért. Mire kell a munkával megszerzett pénz? Arra, hogy lakj valahol, vásárolj élelmet, ruhát, kifizesd a rezsi számlákat, egyebeket. No meg ruhák is kellenek, hogy a munkahelyen ne szóljanak meg, netán még bókokat is kapj a főnöktől, ügyfelektől. Ne feledkezzünk meg az autóról – kevésbé szerencsés esetben bérletről – sem, hiszen valami kell, amivel munkába, ügyfelekhez jársz. És persze a munka okozta stresszt is le kell vezetned valamivel. Jobb esetben sporttal, rosszabb esetben valamilyen szenvedély hajszolásával.

Mitől vagy szolga?

Magyarul a jövedelmed túlnyomó részét – ha nem az egészet – arra költöd, hogy minden nap, lehetőleg frissen és tettre készen, munkára képes állapotban be tudj menni dolgozni, vagy vidd a vállalkozásod ügyeit. Itt a gyermekek felneveléséről még nincs is szó, csak a mindennapi életről. Mit is kaptak anno a (rab)szolgák? Fedelet a fejük fölé, ruhát, ételt, és – jobb esetben valamilyen járművel – kivitték őket dolgozni. A színvonal persze más volt, és néha a korbács is előkerülhetett, de biztos érezted már úgy a munkahelyeden vagy a vállalkozásodban, hogy a főnök vagy az ügyfelek mintha korbáccsal a kezükben járkálnának körülötted. Ugye Te is érzed a hasonlóságot a mai mindennapok és a szolgaság között?

Minderre csak ráerősített a Covid-19 járvány, hiszen a bérből és fizetésből élők illetve a kisvállalkozók azok, akik igazán kárvallottjai ennek. A vállalkozók is tömegével fognak kényszerülni állami segítségre (ha lesz), illetve mehetnek majd – jobb esetben emelt szintű – közmunkára? Ez már-már „tréning a szolgaságra”, hiszen rá vagy szorulva egy atyáskodó államra vagy egy multinacionális vállalatra ahhoz, hogy megélj.

Jó hír: dönthetsz arról, hogy szolga leszel e

Alapvetően két út áll előtted

  • (A) Maradsz a mindennapi mókuskerékben addig, amíg eléred a – lassan az aggastyán korba tolódó – nyugdíjkorhatárt, és a szolgaság hosszú évtizedei után, egy meredek életszínvonal zuhanással kezdetét veszi a megérdemelt pihenés. Pontosabban kezdetét venné, mert a stresszel, egészségi bántalmakkal járó hosszú és kemény munkában töltött évek után örülhetsz, ha a mindennapi költségek mellett a havi gyógyszeradagod kijön majd a nyugdíjadból.
  • (B) Tőkét halmozol fel a jövedelmed egy részéből (még ha pillanatnyilag esetleg „fáj” is), amely alkalmas arra, hogy passzív jövedelmet termeljen. Így akár már fiatalabb korodban gondolhatsz a visszavonulásra, megteheted azokat a dolgokat, amelyekre a mindennapi robot mellett nem igazán volt alkalmad. Vagy ha nem is “vonulsz nyugdíjba” 50-55 évesen, de már nem kell rágódnod a munka miatt, mert nem teljesen függ tőle a megélhetésed.

Vállalkozóként csak annyiban vagy szerencsésebb helyzetben, hogy a működési költségeid optimalizálásával talán nagyobb ütemű lehet a tőkefelhalmozás. Akkor követed el a legnagyobb hibát, ha a vállalkozásodra úgy tekintesz, mint egy állandósult jövedelemtermelő gépezetre. Igen valószínű, hogy bármennyire is “szalad a szekér” jelenleg, évek – jobb esetben egy-két évtized múltán – a vállalkozás leszálló ágba fog kerülni, és az a vagyon, amit addigra nem konvertáltál magánvagyonná, szép lassan az enyészeté lesz.

Amit tehetsz

Jelenleg még minden adott ahhoz, hogy megalapozd saját magad, és gyermekeid jövőjét, és jövedelemtermelő vagyont építs. A gazdaságban legegyszerűbben részvényeken keresztül tudsz tulajdont szerezni, így kézenfekvő kiépítened egy részvényekből és/vagy részvényekre alapuló értékpapírokból álló portfóliót. Egy ilyen befektetési portfólió egyrészt az árfolyamok emelkedésével, másrészt a cégek által fizetett osztalékkal tud számodra jövedelmet termelni. Természetesen a végső cél az, hogy kellő mértékű vagyont halmozz fel ahhoz, hogy önmagában a befektetéseid jövedelméből meg tudj élni, akár az egész családoddal együtt. Szükségképpen át kell tehát kerülnöd a részvényes oldalra. Minél előbb teszel lépéseket ebbe az irányba, annál valószínűbb, hogy sikerülni fog, és természetesen annál hamarabb is fog megtörténni.

Következő webinariumunk azoknak fog szólni, akik

  • nem rendelkeznek még komoly vagyonnal,
  • de eltökéltek azzal kapcsolatban, hogy a szolgaság helyett részvényessé szeretnének válni,
  • hajlandóak időt fektetni abba, hogy megismerjék a rendelkezésre álló lehetőségket, és nem akarják „gyorsan letudni” a kérdést azzal, hogy „az unokatestvérem most ment el XY biztosítóhoz, majd kötök nála egy nyugdíjbiztosítást”

Megmutatjuk, hogy…

  • megbízóink vagyona hogyan növekedett az elmúlt években,
  • hogyan befolyásolta a Covid-19 járvány okozta válság ezeket a megtakarításokat
  • mit kellett ehhez tennie a portfóliókezelőnek és a megbízónak

Magyarul mindent megmutatunk ahhoz, hogy miként tudsz szabadulni a szolgaságból. Nézd meg a részleteket, és jelentkezz ingyenes webinariumunkra az ide vagy az alábbi képre kattintással megjelenő oldalon >>>

Összegzés
A járvány arra próbál terelni, de ne maradj szolga!
Bejegyzés címe
A járvány arra próbál terelni, de ne maradj szolga!
Rövid leírás
Maradsz a mindennapi mókuskerékben addig, amíg eléred a – lassan az aggastyán korba tolódó – nyugdíjkorhatárt, és a szolgaság hosszú évtizedei után, egy meredek életszínvonal zuhanással kezdetét veszi a megérdemelt pihenés?
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2020-05-06T08:48:33+02:002020 május 6.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment