A hozamrealizálás ideje

Több aktuális – a portfóliókban található – befektetési instrumentumnál jeleztük, hogy adott időpontban érdemes volt vásárolni, és megbízóink portfólióiban nagyrészt meg is jelentek ezek. Azt is hozzátettük, hogy igazából az egyedi szituációtól függ, hogy meddig érdemes tartani ezeket a befektetéseket, de ezzel megbízóinknak nem is kell foglalkoznia, mert a vagyonkezelő majd eldönti.

A döntés megszületett: Hozamrealizálás

Fent említett befektetések közé tartozott a Lion E-Mobility AG részvénye, amelyről már októberi rendezvényünkön is szót ejtettünk, mint lehetséges „favoritról”. Év elején már tettek követték a „lelkesedést”, és a vagyonkezelő egyre több megbízónknál szerepeltette a papírt. Hírt adtunk arról is, hogy a technológiai fejlesztési eredmények mellett milyen pénzügyi számokat produkált a vállalat, amelynek következtében januárban már 1,75EUR környékén járt az árfolyam. Ezt követően került igazán a befektetők fókuszába a vállalat, és a keresletnek köszönhetően az elmúlt két hónapban további 100-120%-os növekedést tapasztalhattunk, a napokban 4EUR-on is állt a papír.

LEM2

Elérkezett a pillanat. Úgy döntött a vagyonkezelő, hogy a portfóliók egy részénél – ahol ez indokolt – zárja a pozíciókat. Ha belegondolunk, amennyiben csak a portfólió 5%-a került ebbe a papírba, de az 120% hozamot ért el, akkor a portfólió teljes értékére vetítve az eredmény 6%. Így gyakorlatilag ezzel az egy papírral az éves banki kamat sokszorosát teljesíthették a portfóliók. Mindezt úgy, hogy minimális kockázatot futottak, hiszen az említett példa alapján a teljes tőkének csupán 5%-a volt a papírban.

Easter-basket-money1-800x800Megbízóinknak tehát Húsvétra nem tojást, hanem hozamot hoz a nyuszi. Ezt jelenti egy kezelt portfólió, amelyet emellett kiemelt betét- és letétbiztosítás véd, továbbá nem Önnek kell meghoznia a döntéseket, mert az a vagyonkezelő feladata, akinek a tudása, tapasztalata, piacismerete és befektetéstechnikai eszköztára is megvan ehhez.

Amennyiben szeretne részt venni egy ingyenes tanácsadáson, amelyen áttekintjük, hogy az Ön esetében milyen módon lehet célszerű egy kezelt portfóliót létrehozni, jelentkezzen az alábbi űrlapon!

[include file=script/avk.txt]

 

2016-03-24T19:43:09+01:002016 március 24.|0 Comments

Leave A Comment