A gazdagodás alfája és ómegája, azaz hogyan, mikor, mit – 1. Hogyan?

A jegyzett árfolyamú befektetések esetén (de valahol akár az ingatlannál is) a kockázatok egyértelmű megnyilvánulási formája az árfolyam mindenkori állása. Ez a kereslet-kínálat elvén alapuló adat adja meg, hogy adott pillanatban mennyi a befektetésed értéke.

Egyszerűnek tűnik a befektetés, hiszen egyetlen ökölszabály, hogy vegyél olcsón, adj el drágán. Örök kérdés azonban, hogy „Hogyan, mikor és mit vásárolj?” ahhoz, hogy optimális vagyongyarapodást érj el. Cikksorozatunk első része, a …

Hogyan?

Az első alapvető csapda az, hogy sokan a gyors meggazdagodás bűvkörében élnek, pedig nem gyorsan kell gazdaggá válnod, hanem nagyon. Azért tévút ez, mert – bár léteznek kivételek, amelyek erősítik ezt a szabályt – gyorsan nem lehet meggazdagodni.

A gyors meggazdagodás sémája

Van 1-5-10-30 millió forint értékű vagyonod, és ebből akarsz megoldani mindent a jövőben: váratlan kiadások, nyaralás, gyerek iskoláztatás, nyugdíjas évek stb. Magyarul állandónak veszed a kiindulási tőkeméretet, és a továbbiakban nem vagy hajlandó a jövedelmedből félretenni, beszippant a fogyasztói társadalom (ahogyan arról részletesebben írtunk itt >>>).

Ebben az esetben folyamatos befektetési tipp keresésben leszel, csapongsz, hiszen „meg kell erőszakolnod” a projektet, és a meglévő vagyonból kell felépítened az igényeid szerint szükséges – 30-100-200 milliós – vagyont, ami megoldja az összes jelentkező kiadást az életedben, beleértve a nyugodt nyugdíjas éveket is. Emellett, mivel a szükséges vagyongyarapodás mértékének (a hozamnak) szükségszerűen extrémnek kell lennie, a választott befektetési formák extrém kockázatot fognak hordozni, amelyek időről-időre realizálódni is fognak. Ennek eredményeként az áhított gyors meggazdagodás jó eséllyel egyáltalán nem fog bekövetkezni.

A nagyon meggazdagodás sémája

Van 1-5-10-30 millió forint értékű vagyonod, de nem szippant be a fogyasztói társadalom. Eltökélt vagy azzal kapcsolatban, hogy néhány év, legrosszabb esetben egy-két évtized múltán olyan passzív jövedelemre tegyél szert, amely szabaddá tesz. Szabaddá, hiszen egy bizonyos – az igényeid szerinti – vagyon felépítése után már akár azt is megteheted, hogy egy-két évig, vagy akár végleg visszavonulsz a munkától, és a családdal vagy az önmegvalósítással foglalkozol. Nem kötnek gúzsba a megélhetés költségei, hiszen vagyonod jövedelméből már meg tudsz élni munka nélkül is.

Ennek érdekében hajlandó vagy arra, hogy a jövedelmed egy részére úgy tekints, mint amit a jövő zálogára, és „megmenekíted” a fogyasztásodtól. Magyarul hozzáteszed a már meglévő tőkédhez. Így már ez az összeg – és hamarosan ennek hozamai – is hozzájárul ahhoz, hogy elérd a passzív jövedelemhez szükséges tőkeméretet.

Értelemszerűen minél nagyobb szeletet tudsz, illetve vagy hajlandó „feláldozni” a jövedelmedből, annál nagyobb lesz a csapásszám, annál hamarabb tudod elérni a célod. A dolog lényege szempontjából mindegy, hogy alkalmazottként havonta teszel félre 30000 forintot a havi fizetésedből vagy a kapott éves prémiumból 1-2 milliót, netán vállalkozóként a kivett osztalékból fektetsz be évente 2-5 milliót. A lényeg az elv, hogy nem a most rendelkezésre álló tőkédre akard testálni a feladatot, hanem folyamatosan teszel a cél elérése érdekében.

A hogyan, mikor, mit kérdéskörből a „Mikor?” lesz a témája következő bejegyzésünknek. A három kérdéskörről egyben lesz szó viszont következő klubestünkön, ahol bemutatjuk azt a VILÁGBAJNOK megtakarítási formát, amely személyre szabottan nyújt lehetőséget számodra ahhoz, hogy mielőbb elérd az áhított passzív jövedelmet, függetlenül attól, hogy „csak” 30000 Ft-ot tudsz havonta félretenni vagy évente akár 5 milliót is be tudsz fektetni. Nézd meg a részleteket, és regisztrálj az ingyenes rendezvényre, az ide kattintva megjelenő oldalon >>>

Összegzés
A gazdagodás alfája és ómegája, azaz hogyan, mikor, mit - 1. Hogyan?
Bejegyzés címe
A gazdagodás alfája és ómegája, azaz hogyan, mikor, mit - 1. Hogyan?
Rövid leírás
Sokan a gyors meggazdagodás bűvkörében élnek, pedig nem gyorsan kell gazdaggá válnod, hanem nagyon. Azért tévút ez, mert - bár léteznek kivételek, amelyek erősítik ezt a szabályt - gyorsan nem lehet meggazdagodni.
Szerző
Közzétette
HozamInfo
2018-07-11T10:24:59+02:002018 július 11.|0 Comments

Leave A Comment