5 ökölszabály a megtakarításhoz

Sokaknak fogyott el a bizalma az elmúlt évtizedekben a megtakarítási megoldásokkal szemben, és egyszerűen mindent felélnek, belefeledkeznek a fogyasztásba, hiszen mindenhonnan a fogyassz „parancsszava” hallatszik.

A vagyonépítés leghatékonyabb módja pedig egyszerűen a bérből fizetésből – vagy akár a vállalkozásból – megtermelt jövedelmed egy részének megtakarítása. A jelenlegi milliárdosok is vagy a vállalkozásból, vagy a rendszeres megtakarításból (vagy a kettő kombinációjával) éptették fel azt a kezdeti vagyont, amely már alkalmas volt a komolyabb befektetésre.

A befektetésre, mint lehetőségre egy pillanatig most ne is gondolj, csak azt számold ki, hogy ha a bruttó átlagkereset 10%-át (jelenleg kb. 35-36000Ft) félreteszed 25 éven keresztül, mi történik! Kereken 10 millió így is összejönne. Egy decens 8%-os nettó hozammal számolva viszont ennyi idő alatt több mint 30milliós vagyonnál tarthatsz, ami már alapja lehet egy passzív jövedelemnek is akár, amikor már a vagyonod hozamaiból is meg tudsz élni. A passzív jövedelemhez szükséges tőkeméretről írtunk már részletesen itt >>>

Az első ökölszabály tehát, ha nem rohamléptekben, komoly ráfordítással akarod építeni a vagyonod, hanem erőlködés nélkül, 

1. Adj neki időt!

Magyarul ne halogasd a vagyonépítés megkezdését mindenféle indokkal! 25-30 évesen már kell annyira „felnőttnek lenned”, hogy lásd, sokkal könnyebb dolga van azoknak, akik támaszkodhatnak a vagyonukra. Időben felismerve ezt 50-55 éves korodra olyan vagyonod lehet, amely megadja azt a szabadságot, hogy ne kelljen minden munkát elvállalni, vagy akár teljesen vissza is vonulhass, és a családodnak, hobbidnak élhess, mert nem nyomja a hátadat a megélhetés gondja.

Sokan határoznak el dolgokat az életvitelükkel kapcsolatban, de nem mindig egyszerű ezt be is tartani.  A következő ökölszabály, hogy…

2. Légy következetes, tedd szokásoddá a megtakarítást!

Tudatosítanod kell megadban azt, hogy miért is takarítasz meg, vagyis el kell érned, hogy ne úgy tekints a havonta / negyedévente / évente félretett összegekre, mint költségre, hanem valami nagyszerű dologra! Ezt magadnak adod, nem másnak.

Még ha el is tudod érni, hogy nagyszerű dolognak tartod a megtakarítást, és szokásoddá is tetted, az élet közbe szokott szólni. Akár valamilyen kényszer, akár csábítás formájában. Éppen ezért …

3. Rezsiként kell beállítanod költségvetésedbe a rendszeres megtakarítást.

Hogyan is állítod össze a költségvetésedet? A bevételedből kiveszed a rezsit, automatikusan befizeted, és ami marad, az az összeg az, amit az adott hónapban költekezhetsz. Úgy kell tehát eljárnod, hogy már ne is legyen opció az, hogy az adott hónapban esetleg nem takarítasz meg.

Elkötelezettnek kell lenned magad iránt, viszont arra ügyelj, hogy …

4. Ne kösd le magad egy szolgáltatóhoz „örökre”!

A szolgáltatók hajlamosak arra, hogy magukhoz próbáljanak láncolni. Mindezt annak az ürügyén, hogy Te gyenge jellem vagy, úgy sem tudod megállni, hogy el ne költsd minden pénzed. Így szabnak rengeteg feltételt, szabályt, hogy megnehezítsék, költségessé tegyék vagy akár ellehetetlenítsék azt, hogy a megtakarításodhoz a lejárat előtt hozzáférj.

Törekedj a szabadságra! Ha valóban gyenge jellemnek tartod magad, akinek ilyen szabályok, korlátok, szankciók kellenek ahhoz, hogy megtakarítson, akkor megkaphatod ezeket, de tisztában kell lenned azzal, hogy a szabályok és szankciók mellett igen komoly költségeket is kapsz ezzel. Ez pedig könnyen oda vezethet, hogy szemmel látható hozammal nem igazán tudsz számolni a megtakarításodnál, sok esetben még hosszú távon sem.

A megtakarítás általában hosszú évekre, évtizedekre szól. Alapvető fontosságú, hogy mielőtt döntesz …

5. Tudj meg róla mindent, ne szégyellj kérdezni!

Ismerned kell mindent a megtakarítási formáddal kapcsolatban, így nem árt, ha nem kell jogásznak lenned ahhoz, hogy 30-40 oldalnyi szerződést értelmezz, valamint közgazdásznak sem, hogy a bonyolult költségszerkezetet megértsd. Amennyiben nem értesz valamit, ne lépj túl rajta, mert fontos lehet, kérdezz addig, amíg nem kapsz számodra is elfogadható választ!

Van már némi megtakarításod, de nem vagy elégedett a hozamával? Esetleg épp most akarod összerakni az első milliódat? Az elektromos autózás és az új energia megoldások robbanásszerű terjedéséből mindenképp tudsz profitálni. Ez nem csak a nagyok játéka, itt Te is lehetsz nagypályás.

Szerezd meg azt az 50 perces – két előadásból álló – videó anyagunkat, amely átfogó képet ad a vagyonépítés Szent Gráljáról, másrészt megmutatja, hogyan értünk el az elektromos autók és az okos energia megoldások robbanásszerű terjedésével 40% hozamot az elmúlt egy évben.

Ezen eszközök a valódi passzív jövedelem megteremtését, ezzel a több lábon állást teszik számodra is egyszerűen elérhetővé.

Tedd meg az első lépést, kérd videónkat itt!

 

Összegzés
5 ökölszabály, hogy Megtakarításból Milliomos lehess
Bejegyzés címe
5 ökölszabály, hogy Megtakarításból Milliomos lehess
Rövid leírás
A jelenlegi milliárdosok is vagy a vállalkozásból, vagy a rendszeres megtakarításból (vagy a kettő kombinációjával) éptették fel azt a kezdeti vagyont, amely már alkalmas volt a komolyabb befektetésre.
Közzétette
HozamInfo
2020-02-20T09:37:09+01:002020 február 20.|Tags: , , |0 Comments

Leave A Comment