4 évet csökken a nők várható élettartama decembertől

Néha egyszerűen nem értem a globalizációt, és a fene nagy egyenlőséget sem. Olyan törekvések is vannak, amelyek még a biológiai tényeket is kétségbe vonják. Pedig azt hiszem elég sok különbség van nők és férfiak közt – leginkább a hölgyek javára. Most úgy tűnik, minden különbség eltűnik, és a nők várható élettartama is csökken 4 évvel.

Legalább is ezt az élettartam csökkenést feltételezhetjük, ha csak a kockázati életbiztosítások díjaiból indulunk ki. Ráadásul ez a változás – mintegy vezényszóra – 2012. december végén fog bekövetkezni, Uniós direktívák hatására (gender vagy uniszex irányelv, az egyenlő bánásmód elve a nemek közt).

Egy-egy biztosító akár több tíz matematikust, statisztikust foglalkoztat, hogy a rengeteg rendelkezésre álló adat alapján számítsák ki, hogy milyen biztosítási díjakat kell kérniük, ha stabilan akarnak működni, minden kötelezettségüknek eleget tenni a kedvezményezettek felé.

A rengeteg fellelhető egészségügyi adat illetve saját tapasztalataik alapján eddig bevett gyakorlat volt, hogy a nők biztosítási díjai – egyébként az életbiztosításokon túl sok más típusú biztosítás esetén is – jóval alacsonyabbak voltak. Egyszerűen kevésbé kockázatos nőket biztosítani mint férfiakat. Ennek biológiai, társadalmi, pszichológiai és ki tudja még milyen okai vannak, amelyeknek nem vagyok szakértője, de tény, hogy a 60 év felettiek aránya igencsak eltolódik a nők javára, az átlagéletkor is 4 évvel magasabb (világ szinten).

A nemek egyenlőségéért folytatott (szó szerint) nemes harc most viszont véleményem szerint túllőtt a célon. Értem én, hogy nem szabad megkülönböztetni a nőket a férfiaktól, de ennek mindenre ki kell terjednie?  Akkor eztán majd közös mosdót is kell használniuk a nőknek a férfiakkal? Ugyan már.

Ez az egyenlősdi most oda vezet, hogy 2012 december 21-től – vannak biztosítók, ahol már december 1-tőla nők kockázati életbiztosítási díjai megegyezőek lesznek a férfiakéval. Természetesen a biztosítók nem teszik és nem is tehetik meg azt, hogy a férfiak díjait csökkentik, hiszen akkor csökkenne a profitelvárás mellett a stabil működéshez, kifizetésekhez szükséges  stabilitás is. A biztosított nők által fizetett díjak fognak emelkedni. Megnyugtatásképpen tehát a hölgyek várható élettartama csak teoretikusan csökken, idomul a férfiakéhoz, a biztosítási díjak szempontjából.

A megdöbbentő viszont – ami miatt mindenképpen kiemelten kell foglalkoznunk a témával – igazából a díjnövekedés mértéke. A díjemelkedés – biztosítótól, terméktípustól függően 30-80%. Ez a díjemelkedés viszont csak a fenti időpontot követően kötött biztosítások esetén jelentkezik, a még időben észbe kapó ügyfelek a korábbi feltételek alapján biztosíthatják magukat.

Decemberig már csak egy bő hónapja van mindenkinek, hogy a megfelelő lépéseket megtegye. Minden kedves hölgy olvasónknak javaslom, hogy vegye igénybe biztosítási alkusz szakértőnk díjmentes biztosítás-felülvizsgálatát (meglévő biztosításával kapcsolatban), amikor közösen megvizsgálják azt, hogy a megfelelő biztosítással rendelkezik-e, illetve ha arra szükség van, meg is tudják kötni a leginkább megfelelő tartalmú és díjú szerződést.

Biztosítással kapcsolatos díjmentes személyes konzultációt az ide kattintva megjelenő oldalon tud kérni >>>

Mondja el véleményét a direktíváról hozzászólásban!

One Comment

  1. Radvánszky János. 2012-10-26 at 09:59 - Reply

    A biztositási alternativához csak azt tudom,
    mondani,hogy a hiba nem az emberekben van,
    hanem a rendszerben.Mert ugye Kapitalizmusban élünk. Hát ez a baj!
    János.

Leave A Comment