14 hónap vagy 14 nap elfogadható?

Mai bejegyzésünk igen rövid lesz. Így közvetlenül március 15. után nehéz arról írni, hogy a nemzeti büszkeség sajnos nem minden területen feszítheti a mellünket. Természetesen a befektetésekkel kapcsolatos ez a téma is.

Rétestésztaként húzódik a Quaestor károsultak kálváriája, és bár a tavalyi brókerbotrányok ügyfeleinek szerencsésebbjei (ha nevezhetőek annak) már hozzájuthattak az őket megillető összegekhez, gyanítom, nem ült ki mosoly a szájukra.

A közelmúlt hazai tüntetései mellett az ad apropót ennek, hogy hamarosan változik Németországban a pénzügyi szervezetek által okozott esetleges károk megtérítésének szabályozása. Alapvetően az összeghatárok Németországban kicsit mások, hiszen a garancia leginkább millió eurókban számolt – németországi letétvezető partnereinknél a betétbiztosítás 4,1 illetve 24 millió euro -, így nem ebben történik változás.

euro-sign-under-umbrella-27317566A német felügyelet (BaFin) a kártalanítás határidejét módosítja 2016 nyarától. Hazánkban hónapokban – és ahogy a példa mutatja – években lehet számolni azt, hogy valaki a pénzéhez, vagy legalább a pénze egy részéhez, hozzájusson. Németországban ez a határidő jelenleg 14 nap, amelyet módosítani fognak 7 napra.

Bármennyire is vagyunk tehát az Unió tagjai, némileg eltérő a szabályozás. Nem véletlen, hogy megbízóink más európai platformok mellett, a német számlákon történő portfóliókezelést is előszeretettel választják.

Amennyiben Önt is elgondolkodtatják a fenti tények, és megfordult a fejében, hogy biztonságosabb környezetben is tarthatná megtakarításait, befektetéseit, jelentkezzen az alábbi űrlapon díjmentes konzultációnkra, amelyen minden részletet megtudhat!

[include file=script/avk.txt]

 

2018-07-04T11:13:40+02:002016 március 16.|0 Comments

Leave A Comment